טיפול בצלוליט

הסרת נגעים בלייזר

טכנולוגיית הלייזר היא דוגמה מצוינת לכוחו של שיתוף פעולה בין חוקרים ומדענים מתחומים שונים ואפילו תקופות שונות. ב-1924 תיאר אלברט איינשטיין את העקרונות התאורטיים של הלייזר, שלושה עשורים לאחר מכן עבדו גם חוקרים אמריקאים וגם חוקרים רוסים, בנפרד, על פיתוח מכשיר שיתבסס על העקרונות האלה, וב-1960 הצליח תיאודור מיימן להדגים שימוש בלייזר. בהמשך הדרך החלו להופיע מכשירים ספציפיים שמנצלים את יתרונות הלייזר – לקריאת ברקודים, למדידה מדויקת של מרחקים, למערכות יירוט טילים, לייצור דיסקים וגם למטרות רפואיות רבות, וביניהן הסרת נגעים.

היתרונות של הסרת נגעים בלייזר

ישנן מספר שיטות להסיר נגעי עור מאזורים שונים בגוף. ביניהן: כריתת הנגע (כריתה עמוקה יחסית או כריתה שטחית שנקראת גם Shaving, כלומר גילוח), צריבה בחנקן נוזלי (החנקן מקפיא את תאי העור הלא רצויים ולמעשה מייצר כוויית קור. הכווייה הופכת לגלד ונושרת ובמקומה צומחת רקמות עור חדשה) ושימוש בחומרים כימיים (שגם הם יוצרים כוויה).

הסרת נגעים בלייזר מועדפת ע"י כירורגים פלסטיים במרבית המקרים, וזאת בזכות היתרונות הבאים:

א. טיפול מהיר מאוד – בניגוד לכל השיטות הנ"ל, הלייזר מאפשר להסיר כמעט כל נגע תוך דקות בודדות.

ב. הסרה אפקטיבית – האנרגיות הממוקדות שמייצר מכשיר הלייזר מובילות לפגיעה מבוקרת ומדויקת בתאים שמרכיבים את הנגע, ובכך מעלימה אותו.

ג. מינימום תופעות לוואי – לאחר כריתה, צריבה בחנקן נוזלי או שימוש בחומרים כימיים נדרשת החלמה של כשבועיים. לאחר הסרת נגעי עור בלייזר החזרה לשגרה הינה כמעט מידית.

ד. ללא סימנים וצלקות – החתכים שמבוצעים בעור לצורך כריתת הנגע עלולים להשאיר צלקת. גם כוויות עלולות להוביל להצטלקות מסוימת, ואילו השימוש בלייזר, בזכות רמת הדיוק המרבית, מעלים את הנגע בלי להותיר חותם אחר.

איך מתבצעת הסרת נגעי עור בעזרת לייזר?

הסרת נגעים בלייזר היא כאמור פעולה פשוטה. תחילה תתבצע הרדמה מקומית של האזור, ולאחר מכן הרופא המטפל מכוון את המכשיר אל הנגע ומפעיל אותו. הפעולה עצמה נמשכת מספר דקות. תופעות לוואי אפשריות הן אדמומיות ונפיחות. במרבית המקרים הן נעלמות מעצמן כבר לאחר מספר שעות ולכל היותר לאחר יומיים או שלושה. תיתכן צלקת בהירה – אצל הרוב המכריע של המטופלים תוך זמן לא רב היא כבר לא נראית לעין.

אילו סוגי נגעים ניתן להסיר עם לייזר?

נקודות חן, שומות, סרחי עור, פלולות, ציסטות, מליומים, קסנטלזמות, קונדילומות, קרטוזות, פיגמנטציה וגם כתמי גיל וכתמי לידה.

חשוב להדגיש כי השימוש במכשיר לייזר להסרת נגעים בטוח לחלוטין, גם כשמדובר באזור רגיש כמו הפנים.

על מה חשוב להקפיד כשמסירים נגעים עם לייזר?

על-מנת להבטיח מקסימום בטיחות וגם תוצאות מרשימות במיוחד, חשוב להגיע אל כירורג מנוסה. הסיבה הראשונה לכך היא שנגעים בעור עלולים להיות סרטניים. במקרה שיש חשד כזה, תועדף האופציה של הכריתה כדי שאפשר יהיה לבחון את התאים בנגע ולדעת האם אכן היו סרטניים (גם אם הם עצמם הורדו, החשש הוא מפני התפשטות לאיברים אחרים ולכן המידע קריטי). רופא בעל ניסיון ויושרה כמובן לא יבצע הסרת נגעים בלייזר כשהם נחשדים כסרטניים. סיבה שנייה היא ההקפדה על שימוש בדגם מתקדם ומאושר לשימוש, וגם תפעול המכשיר מחייב מיומנות – כך שגם אם הפעולה הטכנית עצמה פשוטה יחסית, מומלץ בחום לעבור את ההליך רק אצל רופא מנוסה.

אולי יעניין אותך גם

לתיאום פגישת ייעוץ אישית עם ד״ר פרידמן
מלאו פרטיכם ונחזור אליכם

אהבתם? שתפו את החברים