טיפולים דרמו אסתטיים דר מוני פרידמן

הסרת נקודות חן בלייזר: כל מה שצריך לדעת

כמעט כל אדם צובר במהלך חייו, החל מהשנה הראשונה בה מגיח לאוויר העולם – נקודות חן, שומות ונגעי עור נוספים. אמנם רוב נקודות החן ונגעי העור הללו הינם שפירים ולא מהווים סכנה של ממש, אך הנראות האסתטית והנוחות התפקודית גורמת לאנשים רבים בכל הגילים לרצות להסיר אותן. אז מהי בכלל נקודת חן? מה ההבדל בינה לבין שומה? איך מסירים אותן באמצעות טיפולי לייזר מתקדמים? ואיך בוחרים רופא מתאים לטיפול? הנה כל מה שתצטרכו לדעת בנוגע להסרת נקודות חן בלייזר.  

מהי נקודת חן?

נקודות חן, הן נגעי עור שנראות מבחינה חיצונית, כאזור עור עם גוון אדמדם כהה שנע עד גוון חום ולעיתים גם שחור. כמו כן, גבולותיה של נקודת החן יהיו לרוב ישרים. נקודת חן המוכרת גם בשם שומה (אין ביניהן שום הבדל), היא למעשה גידול שפיר של מספר מרכיבי עור, כאשר הצטברות של פיגמנט בשם מלנין, שאחראי בין היתר על צבע העור, הוא שיוצר את השומה; את צבע נקודת החן קובע הריכוז של המלנין.

נקודות חן הן אינן דבר מולד, אך ההצטברות שלהן על מקומות שונים בגוף מתחילה כבר בגיל שנה ויכולה להימשך עד גיל 40 ולפעמים גם אחרי. את רוב השומות בני האדם ירכשו בטווח הגילים שבין 10 ל-25.

אנשים רבים נוטים להתייחס לנקודות חן כאל רוב הכתמים ונגעי העור שיש על גופם. אך בפועל, נקודות החן יופיעו לרוב באזור הפנים בעוד נגעי העור במקומות האחרים בגוף, יהיו כנראה לרוב כתמי שמש ונגעי עור אחרים ושונים.

האם נקודת חן יכול להתפתח לכדי נגע ממאיר או מסוכן?

כאמור, רוב נקודות העור הן שפירות ולא מהוות סכנה. אך כמובן שאין בהנחה זו שום מניעה מללכת ולבדוק במקרה שנקודת החן מראה סימנים מדאיגים. בין אותם סימנים נכללים למשל – גידול מהיר, דימום, התכייבות, שינוי צבע או שינוי צורה.

ישנה חשיבות גדולה וקריטית בלהגיע ולהיבדק, משום שאחוז קטן מאותן שומות עלולות להפוך לגידול ממאיר מסוג מלנומה.

מהן טכנולוגיות הלייזר להסרת נקודות חן?

בשנים האחרונות קידמת הטכנולוגיה מאפשרת שימוש במכשירים מתקדמים, גם בתחום הטיפולים והניתוחים הפלסטיים והאסתטיים. סוגי לייזר שונים המשמשים להסרת נקודות חן, נמצאים היום במרפאות שונות אך כמובן חשוב תמיד לזכור שיש משמעות גדולה יותר, לכירורג המקצועי שמאחורי הלייזר.

  • מכשיר הלייזר ADVA Txמכשיר חדשני הפולט פולסים מבוקרים של אנרגיית לייזר ייעודית, המשלבת שני אורכי גל ויודעת להתמקד באזורים בצורה מדויקת. הטיפול באמצעות מכשיר הלייזר ADVA Tx, הינו יעיל, מותאם אישית, מהיר ובעל פרופיל בטיחות גבוה במיוחד. הדיוק של המכשיר, מאפשר טיפול ממוקד ונוח. 
  • טכנולוגיית לייזר ND:YAGטכנולוגיה חדשנית נוספת אשר עושה שימוש בקרני לייזר ממוקדות, אשר פולטות חום מדויק לאזור הטיפול הרצוי. הפעולה עצמה לוקחת בין 5 ל-20 דקות והכאב המורגש הוא מועט מאוד. את התוצאות תוכלו כמובן לראות באופן מיידי ומספר הטיפולים הנדרשים יכול להשתנות בין מטופל למטופל.

אופן פעולת טכנולוגיות הלייזר באופן כללי יותר, מבוסס על אנרגיית חום המופקת מהמכשיר הייעודי. אנרגיה זו פוגעת בתאים העוריים המרכיבים את נקודת החן ולאחר שאלו מתים, הם נושרים ונעלמים ביחד עם השומה.

יתרונות השימוש בלייזר להסרת נקודות חן

הטכנולוגיה המודרנית בתחום האסתטיקה הרפואית מאפשרת להסיר נקודות חן בצורה מדויקת ובטוחה, תוך שמירה על העור הסובב. הלייזר נחשב לשיטה המתקדמת ביותר בזכות יתרונותיו:

  • דיוק מרבי: הטיפול ממוקד אך ורק בנקודת החן, מבלי לפגוע ברקמות מסביב.
  • תהליך מהיר: הטיפול נמשך מספר דקות בלבד, בהתאם לגודל נקודת החן.
  • ללא זמן החלמה ממושך: ניתן לחזור לשגרה כמעט מיידית לאחר הטיפול.
  • תוצאות אסתטיות מרשימות: הלייזר ממזער את הסיכון לצלקות בהשוואה לשיטות אחרות.

למידע נוסף על הליך הסרת נקודות חן בלייזר, לחצו כאן.

איך מתבצע הליך הסרת נקודות חן בלייזר?

הסרת נקודות חן בלייזר היא טיפול שנמשך מספר דקות ובדרך כלל לא חוצה את רף 20 הדקות. משך זמן הטיפול יכול להשתנות בהתאם למצב המטופל או לכמות נקודות החן שיש צורך בהסרתן, הטיפול מתבצע במרפאה של ד"ר מוני פרידמן ולא מחייב אשפוז משום סוג.

הטיפול יצריך לרוב הרדמה מקומית או אלחוש, לא מורגש כאב משמעותי במהלכו ומיד בסיומו, ניתן לחזור לשגרת החיים ולהמשיך את היום כרגיל.

ההליך מתחיל בפגישת ייעוץ עם רופא מומחה, שמבצע הערכה של נקודת החן ומחליט על הדרך המתאימה ביותר להסרתה. במידה והוחלט על הסרה באמצעות לייזר, הנה השלבים הצפויים:

  1. חיטוי והכנת העור: האזור המטופל מנוקה ומחוטא בקפידה.
  2. שימוש בלייזר מתקדם: קרן הלייזר ממוקדת בנקודת החן, מפרקת את תאי הפיגמנט באופן מדויק.
  3. מעקב אחר החלמה: בסיום הטיפול, הרופא מספק הנחיות מפורטות לשמירה על האזור המטופל.
 

איך בוחרים רופא מתאים להסרת נקודות חן בלייזר?

הסרת שומות בלייזר יכולה לתרום רבות לאסתטיקה הכללית, לנראות העור, לתפקוד היום-יומי (כמו למשל בזמן גילוח) וכמובן להרגשה של המטופל או המטופלת. אך רגע לפני הטיפול המרגש לו חיכיתם, חשוב לבחור כירורג מקצועי ובעל ניסיון.

הנה כמה טיפים לבחירה נכונה:

  • בחרו במומחה לכירורגיה, בעל ניסיון מוכח בתחום הרפואה האסתטית.
  • קראו תגובות והמלצות של מטופלים קודמים אודות הרופא.
  • בחנו תמונות 'לפני ואחרי' של טיפולים דומים באתר של הרופא.
  • הגיעו לפגישת ייעוץ בה תוכלו לקבל את כל ההסברים ולהתרשם פנים מול פנים.

טיפים לאחר הטיפול בלייזר

הסרת נגעי עור ונקודות חן בלייזר, היא כאמור אמנם טיפול פשוט שמתבצע במהירות יחסית ולא מצריך התאוששות ארוכה. אך בכל זאת מומלץ להפקיד על מספר דברים על מנת לשמור על האזור המטופל בפרט ועל העור בכלל.

לפניכם כמה טיפים לאחר הטיפול בלייזר:

  • הימנעו מכניסה למקורות מים שונים כמו בריכה, ים, ג'קוזי וכדומה, לפחות לתקופה בת שבועיים ממועד הטיפול.
  • הימנעו מחשיפה ישירה לשמש כשבועיים לאחר הטיפול וגם לאחריהן, שמרו על העור מקרינת השמש באמצעות שימוש במקדמי הגנה, כובע, שהייה בצל ועוד.
  • הרבו בשתיית מים.
  • שימרו על האזור המטופל נקי לפחות בשבועיים שלאחר הטיפול.

שאלות נפוצות בנושא הסרת נקודות חן בלייזר:

האם הטיפול בלייזר בטוח?

הסרת נקודות חן בלייזר מוגדרת כטיפול פשוט יחסית אשר פרופיל הבטיחות שלו גבוה מאוד. בנוסף, המכשירים החדישים העושים שימוש בטכנולוגיות לייזר מתקדמות, לא משאירות צלקות או לכל היותר, צלקות מינימליות מאוד.  

האם כל נקודת חן ניתן להסיר בלייזר?

לפני הסרה של כל נקודת חן, ראשית חשוב לאבחן אותה ולקבוע באמצעות רופא מוסמך, שהיא שפירה ואינה מסוכנת. במידה והיא אכן כזו ואינה מהווה כל סכנה ניתן להסיר אותה לרוב באמצעות לייזר.

כמה עולה טיפול בלייזר להסרת נקודות חן?

טווח המחירים של הטיפול להסרת נקודות חן בלייזר נע בין 1,000 ל-3,000 ₪. המחיר תלוי בגורמים שונים כמו הרופא המטפל, כמות נקודות החן שיש להסיר, מצב העור של המטופל, סוג מכשיר הלייזר ועוד.

מהן חלופות להסרת נקודות חן בלייזר?

החלופות הקיימות להסרתן של נקודות חן ונגעי עור בלייזר כוללות בין היתר – צריבה במחט חשמלית, הסרה כירורגית באמצעות סכין ייעודית, טיפולי פילינג כימי, צריבה בחנקן נוזלי, טיפולים באור וכן טיפולי עור נוספים.

הסרת נגעי עור בלייזר נמשכת זמן קצר מאוד, ולעתים אפילו דקות בודדות. פרק הזמן המדויק תלוי בסוג הנגע המוסר ובכמות הנגעים אם ישנם כמה נגעי עור שרוצים להעלים.

בכל מקרה מדובר בטיפול קל, שאינו גורם לכאב אלא לכל היותר אי נוחות קלה. הסרת נגעי העור מתבצעת בהרדמה מקומית ומיד בסיום הטיפול ניתן לחזור לשגרת החיים הרגילה.

בדומה לטיפולים אסתטיים ובעצם כל טיפול שהוא, גם אחרי העלמת נגעי עור בלייזר ייתכנו תופעות לוואי. בפרט עשויה להופיע נפיחות במקום שממנו הוסר נגע עור, ובנוסף אותו אזור עלול להפוך לאדמדם. בכל מקרה מדובר בתופעות לוואי קלות שחולפות מעצמן תוך מספר ימים לכל היותר, ולפעמים אף תוך מספר שעות.

עוד חשוב לדעת שאנרגיית החום של קרני הלייזר גורמת לעתים לכוויה קלה במקום שממנו הוסר נגע העור המיותר. במרבית המקרים הכווייה הופכת עם הזמן בהירה יותר ויותר עד שהיא כמעט בלתי נראית לעין.

באופן עקרוני טיפול בנגעי עור בעזרת לייזר מתאים לכל בני האדם ועבור הסרת כל סוגי נגעי העור. הטיפול בטוח לחלוטין גם עבור צעירים (עד גיל 18 נדרשת הסכמת ההורים) וגם כשמדובר בנגעי עור בפנים, שמהוות באופן טבעי איבר רגיש שחשוב לא להזיק לו תוך כדי הסרת הנגעים.

המקרה היחיד שבו הסרת נגע עור בלייזר אינה מומלצת היא כשישנו חשד שמא נגע העור עלול להיות ממאיר. במקרה שכזה אידוי הנגע לא מאפשר את בחינת הרקמות כדי לדעת האם אכן הנגע שפיר או ממאיר (ואם הוא אכן ממאיר חשוב לדעת זאת גם אם הנגע עצמו מסולק, שכן הוא עלול לשלוח תאים סרטניים לסביבתו ואפילו לאיברים אחרים) – והטיפול המומלץ הוא כריתה כך שניתן יהיה לבצע ביופסיה ברקמות המוסרות.

הסרת נגעי עור באמצעות לייזר היא כאמור טיפול פשוט למדי שמתבצע בהרדמה מקומית ולא מחייב אשפוז או התאוששות ארוכה, והחזרה אחריו לשגרה היא למעשה מידית.

המגבלה היחידה לאחר טיפול בלייזר בנגעי עור היא שאסור ללכת לים או לבריכה במשך כשבועיים. המלצות נוספות הן לשמור על האזור ממנו הוסר נגע העור נקי, וכן להגן עליו מפני חשיפת יתר לשמש.

הסרת נקודות חן עם ד"ר מוני פרידמן

במרפאתו של ד"ר מוני פרידמן, אנו מציעים טיפול מתקדם ואישי להסרת נקודות חן בלייזר. עם ניסיון עשיר בתחום הרפואה האסתטית וטכנולוגיה מתקדמת, אנו מתחייבים לתוצאות מושלמות ובטוחות.

אל תתנו לנקודות חן להפריע לאסתטיקה שלכם – קבעו פגישת ייעוץ עוד היום.

לתיאום פגישת ייעוץ אישית עם ד״ר פרידמן
מלאו פרטיכם ונחזור אליכם

אהבתם? שתפו את החברים

דילוג לתוכן