דף הבית » נקודות אדומות על הפנים (המנגיומות סניליות): מהן וכיצד לטפל בהן?
נקודות אדומות על הפנים (המנגיומות סניליות): מהן וכיצד לטפל בהן?
נקודות אדומות על הפנים (המנגיומות) הן גידולים שפירים הנגרמים מהצטברות לא תקינה של כלי דם. כשהן מופיעות על הפנים – הבולטות שלהן יכולה לגרום לחוסר נוחות ואף בושה. מה הם הכתמים הללו וכיצד ניתן לטפל בהם?
הן אולי לא מסוכנות, אבל המנגיומות (נקודות אדומות על הפנים) יכולות להפריע, בעיקר מבחינה אסתטית, ולגרום לבושה ולחוסר נוחות. בשורות הבאות נלמד מהי התופעה הזו, מה הגורמים לה, מה דרכי הטיפול בה, וכיצד לבחור רופא מומחה שיטפל בהן אחת ולתמיד.
מהן המנגיומות – נקודות אדומות על הפנים?
באפידרמיס – שכבת העור העליונה – נמצאים נימי דם, שלעיתים משתקפים דרך העור. אצל חלקנו יש מצבורי נימים שבולטים במיוחד וגורמים לאי-נוחות אסתטית. המנגיומות הן נגעים בכלי הדם המופיעים בדרך כלל ככתמים אדומים או סגולים על העור. הם מורכבים מאשכולות של כלי דם היוצרים גוש מתחת לפני העור. המנגיומות יכולות להיות קיימות כבר בלידה (המנגיומות מולדות), או להתפתח במהלך הינקות (המנגיומות אינפנטיליות). אצל מבוגרים כתמים אלה בדרך כלל קטנים יותר ויכולים להופיע כנקודות אדומות זעירות, הידועות בשם אנגיומות דובדבניות, הנפוצות עם ההזדקנות ונראות כבליטה קטנה בצורת כיפה אדומה בוהקת על העור.
גורמים להמנגיומות – נקודות אדומות על הפנים
הסיבה המדויקת להמנגיומות אינה מובנת היטב, אך סבורים שמדובר בשילוב של גורמים גנטיים וסביבתיים. אצל תינוקות המנגיומות נוטות לגדול במהירות במהלך החודשים הראשונים לחייהם ולאחר מכן להתכווץ בהדרגה עם הזמן. אצל מבוגרים אנגיומות דובדבניות יכולות להתפתח עקב הזדקנות, שינויים הורמונליים או חשיפה לשמש.
האם המנגיומות מסוכנות?
רוב ההמנגיומות אינן מזיקות ואינן מהוות סיכון בריאותי רציני. עם זאת, המראה שלהן יכול להוות בעיה קוסמטית, במיוחד כאשר הם על הפנים. במקרים נדירים המנגיומות גדולות יותר עלולות לגרום לסיבוכים, כגון דימום או כיב, במיוחד אם הן ממוקמות באזורים המועדים לחיכוך.
אפשרויות טיפול בהמנגיומות
בעוד המנגיומות רבות נעלמות מעצמן, במיוחד אצל תינוקות, חלקן עשויות לדרוש טיפול אם הן גורמות אי-נוחות, דימום או חששות קוסמטיים משמעותיים. אפשרויות הטיפול כוללות:
- תרופות מקומיות או דרך הפה: במקרים מסוימים ניתן לרשום חוסמי בטא מקומיים, או תרופות דרך הפה, כדי לעזור להפחית את גודל ההמנגיומה.
- טיפול בלייזר: טיפול זה נפוץ לטיפול באנגיומות דובדבניות ובנגעים קטנים אחרים בכלי הדם. הטיפול פועל על ידי מיקוד הלייזר בכלי הדם בהמנגיומה, שגורם להם להתכווץ ולהיעלם עם הזמן.
- הסרה כירורגית: במקרה של המנגיומות גדולות או בעייתיות יותר משתמשים לעתים בהסרה כירורגית. טיפול זה מקובל כאשר טיפולים אחרים אינם יעילים, או אם ההמנגיומה גורמת לבעיות משמעותיות.
- קריותראפיה: הקפאת ההמנגיומה עם חנקן נוזלי, שיכול לעזור להפחית את גודלה ואת המראה שלה.
טיפול בנקודות אדומות על הפנים בעזרת המומחים
"קפיצת המדרגה הדרמטית של הרפואה האסתטית במאה ה-21 מאפשרת לעוד ועוד נשים וגברים להגיע למראה הרצוי ולשפר את הדימוי העצמי ואת תחושת הביטחון בכל גיל," אומר ד"ר מוני פרידמן, מומחה לכירורגיה כללית, בעל קליניקת בוטיק בתחום הרפואה האסתטית בתל אביב. "היתרון המשמעותי ביותר של הטיפולים האסתטיים המתקדמים הוא היכולת לחולל שינוי משמעותי לטובה גם ללא ניתוח. כשההליכים מבוצעים בידיים מיומנות, ועל בסיס תכנון מוקפד של רופא עתיר ניסיון, התוצאות המושגות הן טבעיות, והחזרה לשגרה – מהירה מאוד."
בין הטיפולים האסתטיים המבוצעים במרפאתו של ד"ר פרידמן גם טיפול בהמנגיומה בעזרת טכנולוגיות חדשניות:
- טכנולוגיית IPL – טיפול באמצעות הבזקי אור הממוקדים באזור המטופל. הטיפול אורך 30-20 דקות, ולצורך קבלת תוצאות מיטביות מומלץ לחזור עליו 5-3 פעמים. לעיתים ניתן לראות תוצאות כבר לאחר הטיפול הראשון. אחריו אין להיחשף לשמש ישירה במשך כחודש.
- טכנולוגיית לייזר ND:YAG – טכנולוגיה חדשנית באמצעות קרני לייזר הפולטות חום ממוקד לוורידים ולנימים שבהם רוצים לטפל. החום מכווץ את כלי הדם עד להיעלמותם, פעולה שלוקחת 20-5 דקות. הטיפול מבוצע עם ידית המקררת את האזור המטופל כך שכמעט לא מורגש כאב. השיפור במראה העור מיידי, ולעיתים יש צורך ב-3-2 טיפולים במרווח של 8-6 שבועות ביניהם כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
תוכנית הטיפולים מותאמת למטופלים בהתאם לציפיותיהם/ן, תוך הבטחת יחס אישי חם ושירות עילאי. אז אם גם אתם רוצים לחסל את האדמומיות המטרידה על הפנים – התקשרו לתיאום פגישת ייעוץ ללא עלות שבה יבחן הרופא את מצב העור שלכם ויותאם עבורכם הטיפול המיטבי. טל' 077-7299327
אהבתם? שתפו את החברים